Algemeen
Kan ik de appartementen bezichtigen?

Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw is het helaas niet mogelijk om de appartementen ver voor oplevering te bezichtigen. We gaan er alles aan doen om een kijkdag te organiseren waar  je tijdig voor wordt uitgenodigd als je bent aangemeld als geïnteresseerde.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De appartementen in Heroes worden verhuurd in de vrije sector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er is geen bemiddelingskosten/courtage. Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele borg te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren. Een borg is niet standaard en wordt alleen gevraagd indien je niet (volledig) aan de inkomenseisen voldoet of zelfstandig ondernemer bent.

Ik wil een appartement huren, wat moet ik doen?

Om een appartement te huren, kan je je  hier inschrijven voor de nieuwsbrief. Hierdoor blijf je op de hoogte van de voortgang van de bouw en ben je er als eerste bij wanneer de verhuur van Heroes start!

Wanneer je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief, mailen wij jou wanneer de verhuur start. Wanneer de verhuur is gestart, ontvang je een link naar een digitale verhuuromgeving binnen deze website.

 1. a. Schrijf je in als belangstellende voor een woning via hureninheroes.nl.
  LET OP: Deze inschrijving is benodigd NAAST jouw inschrijving voor de nieuwsbrief.
 2. b. Geef jouw voorkeuren voor de appartementen door.
 3. c. Upload de benodigde documenten die we nodig hebben om jouw gegevens te controleren.

Als er meerdere inschrijvingen voor hetzelfde appartement zijn, dan wordt de woning aan de best passende kandidaat toegewezen middels een digitale loting. Daarna ontvang je een bericht of je een voorlopige toewijzing krijgt. Vervolgens geef je aan of je deze voorlopige toewijzing accepteert. Kort daarna worden de huurcontracten opgemaakt en wordt het huurcontract jou digitaal aangeboden en kan je deze digitaal ondertekenen.

Tegen de tijd dat de verhuur start, informeren wij jou er uiteraard uitgebreid over.
Bij gelijkwaardige kandidaten op een woning, geniet de kandidaat die de woning voor minimaal twee jaar wil huren voorrang.

Toetsing en inkomen
Welke huurprijs past bij mijn inkomen?

Via de huurprijscalculator kan je bepalen welk appartement bij jouw inkomen past.

Hoe worden de appartementen toegewezen?

Aan de hand van de gestelde inkomenseis en beschikbaarheid, volledigheid van jouw dossier, finale credit check en jouw voorkeur worden de appartementen toegewezen. Als er meerdere inschrijvingen voor dezelfde woning zijn, wordt de woning toegewezen aan de best passende kandidaat. Bij gelijkwaardige kandidaten op een woning, geniet de kandidaat die de woning voor minimaal twee jaar wil huren voorrang.

Mogen ouders of derden garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Garantstellingen van ouders of derden zijn helaas niet mogelijk.

Kan ik een appartement delen met een vriend/collega?

Het is helaas niet toegestaan om de appartementen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Kan ik als uitzendkracht een huurappartement in Heroes huren?

Helaas kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een vast dienstverband (minimaal 12 maanden). Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een appartement te huren in Heroes.

Kan ik als student een huurappartement in Heroes huren?

Nee, het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomenstoets, waarbij maximaal 2 inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden. Ook kunnen er niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan. Tenzij aan deze eisen wordt voldaan, is het voor studenten niet mogelijk een appartement te huren. Er worden helaas geen garantstellingen door derden (ouders) geaccepteerd.

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

Om een appartement te huren, gelden de volgende inkomenseisen:
Bij een netto maandhuurprijs tot en met € 600,- geldt: 4,5 maal de netto maandhuur.
Bij het meerdere boven € 600,- geldt: 3 maal de netto maandhuur = Brutomaandinkomen (het inkomen van een eventuele partner wordt voor 100% meegerekend).

Voorbeeld netto maandhuurprijs € 750,-:
€ 600 x 4,5 = € 2.700,-
€ 150 x 3 = € 450,-
Zo kom je op een bruto benodigd (gemeenschappelijk) maandinkomen van minimaal € 3.150,- (€ 2.700, + € 450,-).

Vakantiegeld, vaste bonus, vaste 13e maand mogen meegerekend worden bij het bepalen van het bruto jaarinkomen. Flexibele bonussen, winstuitkering en vergoeding voor een lease-auto worden niet meegenomen in de inkomenstoetsing.

Voor gepensioneerden geldt een lager benodigd inkomen door de lagere belastingdruk. Het belastbaar inkomen van gepensioneerde kan verhoogd worden met 30%.

Vrij beschikbaar vermogen op een Nederlandse bankrekening kan gebruikt worden voor de inkomenstoets. 10% van het vermogen kan worden meegeteld in het jaarinkomen.

Klik hier om jouw maximale huurprijs te berekenen.

Inschrijven
Wanneer hoor ik of ik een appartement toegewezen heb gekregen?

Zodra de inschrijvingsperiode is gesloten, worden alle dossiers beoordeeld. Je ontvangt van ons nader bericht per e-mail of de woning voorlopig aan jou is toegewezen. Mochten na deze eerste inschrijving nog appartementen beschikbaar zijn, geldt vervolgens de volgorde van binnenkomst. Alleen compleet ingevulde inschrijfformulieren inclusief alle gevraagde bijlagen zullen in behandeling worden genomen.

Waar kan ik het inschrijfformulier vinden? En waar kan ik mijn documenten uploaden?

De verhuur is nog niet gestart. Wil je op de hoogte blijven over de start van de verhuur? Schrijf je dan in via deze website voor de nieuwsbrief.

Wij houden je op de hoogte van de start verhuur. Wanneer het zover is, sturen wij jou een link naar de digitale verhuuromgeving binnen deze website. Om in aanmerking te komen voor een woning doe je het volgende:

 1. a. Je schrijft  je in als belangstellende voor een appartement.
  (LET OP: Naast jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, moet je t.z.t. dus nogmaals inschrijven als belangstellende voor een appartement).
 2. b. Vervolgens krijg je de inloggegevens om op jouw persoonlijke account in te loggen.
 3. c. Middels dit account kun je het inschrijfformulier raadplegen en de documenten uploaden
  (LET OP: Het is benodigd deze documenten te uploaden zodat wij  jouw inschrijving kunnen beoordelen).
 4. d. Je kunt de documenten uploaden in het inschrijfformulier onder de pagina “bijlagen”
  (LET OP: De pagina “bijlagen” wordt pas zichtbaar nadat je het inschrijfformulier volledig hebt ingevuld).

NB: Zonder jouw documenten is jouw dossier niet volledig en wordt de inschrijving niet in behandeling genomen.

Welke stukken dien ik aan te leveren?

Op basis van de ingevulde gegevens in het inschrijfformulier volgt er een lijst met een aantal stukken die je moet uploaden. Op het moment dat je nog niet over alle stukken beschikt, kun je deze iets later toevoegen. Let er wel op dat dit vóór de sluitingsdatum gebeurt om succesvol mee te gaan met de eerste toewijzing.

De volgende stukken kunnen jou gevraagd worden:

Ben je in loondienst?
– Drie salarisstroken
– Werkgeversverklaring
– Kopie bankafschrift waarop storting salaris zichtbaar is

Heb je een uitkering?
– Toezeggingsbrief UWV in plaats van werkgeversverklaring
– Kopie bankafschrift waarop storting uitkering zichtbaar is

Ben je gepensioneerd/AOW-gerechtigd?
– Jaaropgave van AOW en indien van toepassing pensioen
– Kopie bankafschrift waarop storting van AOW en indien van toepassing pensioen zichtbaar is

Ben je zelfstandig ondernemer?
– Recent uittreksel Kamer van Koophandel (niet ouder dan 3 maanden)
– Jaarcijfers van afgelopen 2 jaar (voorafgaand aan ondertekening huurovereenkomst) opgemaakt door accountant/administratiekantoor
– Prognose van het aankomende jaar

En indien van toepassing:
– Echtscheidingsconvenant
– Overzicht eigen vermogen
– In geval van verkoop van de huidige woning: de (voorlopige) koopakte + overzicht resterende hypotheek
– In geval van aanhouden van huidige koopwoning: een overzicht van de hypotheeklasten van de afgelopen 6 maanden

Huren
Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt minimaal voor 1 of 2 jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand. Bij gelijkwaardige kandidaten op een woning, geniet de kandidaat die de woning voor minimaal twee jaar wil huren voorrang.

Zit er een parkeerplaats bij het appartement?

Ja, bij de woning kan je aanvullend een parkeerplaats huren. Er zijn 52 parkeerplaatsen beschikbaar.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, je betaalt servicekosten. Voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken, worden bepaalde kosten gedeeld. Je ontvangt hiervan altijd een separate opgave en jaarlijks een overzicht van de servicekosten. De samenstelling van de servicekosten is in een wettelijk kader bepaald. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Naast de servicekosten dien je zelf de maandelijkse lasten voor gas, water en licht en gemeentelijke lasten te betalen. De contracten met de nutsbedrijven dien je zelf af te sluiten.

Opleveringsniveau/oplevering
Is er een aparte berging bij het appartement?

De woningen hebben alleen een berging in de woning.

Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden worden wit en behangklaar opgeleverd. De plafonds zijn voorzien van wit spuitwerk. De plafondhoogte is minimaal 2.60 meter.

Kan ik zelf een keuken en/of badkamer uitkiezen?

Nee, de woningen worden voorzien van een volledig uitgeruste Bruynzeel keuken in de kleur hoogglans wit met een zwart kwartscomposiet aanrechtblad. De keukens zijn voorzien van een combimagnetron of een oven en een magnetron, koel-vriescombinatie, inductiekookplaat, afzuigkap en vaatwasser.
De comfortabele badkamer is voorzien van een wastafel met spiegel, handdoekenradiator en een toilet. De appartementen worden opgeleverd met een douche met glazen douchedeur. De vloer is voorzien van antracietkleurige vloertegels en de wanden zijn tot aan het plafond met witte wandtegels betegeld.

De volgende appartementstypen zijn voorzien van een oven en een magnetron: W2, W8, W9(a), W10, W11, W12 en W22.

De combimagnetron vind je in deze appartementstypen: W1, W3, W4, W5, W6, W7, W13(a), W23, W24 en W25.

 

Wanneer zijn de appartementen gereed en zou ik kunnen verhuizen?

Heroes bestaat uit drie 3 blokdelen en deze delen worden per deel opgeleverd. De opleverprognose op dit moment is blok Goud eind januari 2019. Blok Zilver medio februari 2019. En het derde blok, Brons, wordt naar verwachting eind maart 2019 opgeleverd. Let op! Dit is een prognose. Aan deze prognose kunnen geen rechten worden ontleend. Dit kan bijvoorbeeld wegens weersomstandigheden, aanleveren afbouwmateriaal etc. worden bijgesteld naar voren of iets verder in tijd. Je ontvangt vier weken voor de oplevering de exacte datum voor de sleuteloverdracht.